Tekst- en communicatieadvies

Goede communicatie is de basis van elke relatie. Inhoud en timing van de informatie moeten kloppen, net als de toon. Daarmee neemt u uw doelgroep serieus en dat schept vertrouwen. Of het nu om een beheerplan, een artikel in een nieuwsbrief of een bordje in het veld gaat. Of het nu om onbekende krantenlezers, betrokken omwonenden, toevallige bezoekers of trouwe vrijwilligers gaat. U wilt:

  • Communiceren over natuur, landschap of cultuurhistorie?
  • Belangrijke informatie delen met uw klanten, lezers, bezoekers?
  • Een artikel laten schrijven?
  • Advies over werken en communiceren met vrijwilligers in de natuur?
  • Een nieuwe onderzoeks- of beheervrijwilligersgroep starten, of een bestaande groep nieuwe energie geven?

Ik help u graag. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van mijn onderzoeks- en adviesbureau. In een oriënterend gesprek kunnen we inhoud, doelgroep, vorm en timing van de informatie samen bespreken. Vormen waarin ik informatie kan gieten: brochure, artikel, lesbrief, website, infopaneel, themawandeling, GPS-route, expositie. Bestaande teksten voor u redigeren kan natuurlijk ook. Ik ben gespecialiseerd in teksten op gebied van natuur, landschap, cultuurhistorie, milieu. Algemene tekstadviezen geef ik ook, gebaseerd op meer dan 25 jaar redactiewerk.

Naast talloze korte artikelen over natuur(onderzoek) heb ik ook verschillende populair-wetenschappelijke artikelen geschreven; een overzicht vindt u hier.

        Duindoorn